Ik ben Tinus

Welkom op mijn blog

foto van tinustimmert

Klusprojecten, duurzaamheid, tuinieren, lifestyle 

Klusprojecten, duurzaamheid, tuinieren, lifestyle 

OVER MIJ

Leuk dat je op mijn blog kijkt! Ik ben Tinus. Samen met mijn vriend Casper en Cairn terriër Zappa woon ik in een leuk rijtjeshuis met tuin. Op mijn blog schrijf ik over mijn hobby’s klussen en tuinieren. Ik kom pas net kijken bij het bloggen en zal de komende maanden voornamelijk schrijven over projecten die ik de afgelopen jaren heb uitgevoerd. 

Ik ben altijd op zoek naar verbetering! Hoe kan iets makkelijker, gebruiksvriendelijker, duurzamer, leuker of mooier worden gemaakt? Ik heb dus ook altijd wel inspiratie om weer een klusproject op te starten. Hierbij probeer ik altijd gebruik te maken van zo veel mogelijk tweedehands materialen. Het zou je verbazen hoe veel bruikbare spullen je kan vinden om om te toveren in een super mooi nieuw iets! 

Duurzaamheid staat bij ons thuis hoog in het vaandel. Sinds september 2019 hebben we ook eindelijk zonnepanelen op ons dak! Daarnaast hebben we onze twee dieselauto’s omgeruild voor een elektrische fiets en een elektrische auto. Ook binnenshuis proberen wij rekening te houden met het milieu. Zo eten we weinig vlees en komt een groot deel van onze groente en fruit uit onze eigen tuin. We hebben niet een hele grote tuin, maar ook met weinig ruimte kun je al een heleboel kweken. Ik zal dus ook blogs gaan schrijven over hoe we dat doen, maar daar moet je nog heel even geduld voor hebben :D.

Ik ben eigenlijk nog maar een paar jaar bezig met klussen en tuinieren. Als kind heb ik op vrij hoog niveau gesport. Toen bleek dat ik daar net te weinig talent voor had, heb ik gestudeerd aan De Haagse Hogeschool. Geweldig vond ik dat! Daarna een leuke baan gekregen aan de Universiteit Utrecht, maar helaas ging het toen fout. Een val met shorttrack jaren geleden heeft flinke schade aangericht aan mijn rug. Het lange zitten in de auto en achter een bureau deed dit nog verder slijten. Door enorme pijnklachten ben ik moeten stoppen met werken. Een lang revalidatietraject en vele second opinions kon mij helaas allemaal niet helpen. Het heeft even geduurd om hier ook mentaal overheen te komen. Van een druk leven ging ik naar dagenlange bedrust. Dit is wanneer ik ben begonnen met kleine klusjes en projectjes. Al gauw bleek dat ik dit erg leuk vind en ben ik er verder mee gegaan! Je zult vaker op mijn blog zien dat ik alle projecten met hulp van vrienden doe. Mijn rugklachten beperken mij nog steeds behoorlijk in mijn dagelijks funcioneren. De dagen dat ik mij goed voel probeer ik steeds een klein beetje te doen en alle zware taken worden uitgevoerd door mijn geweldige vrienden! Een speciaal bedankje aan Luigi, die mij helpt met het onderhouden van de moestuin. Patty en Emma, die graag helpen met het klussen, mijn neef Ivor die het bouwkundige advies geeft en natuurlijk mijn vriend Casper die iedere keer weer naar de bouwmarkt gestuurd wordt en gereedschap moet klaarleggen en opruimen :). 

Hopelijk kan mijn blog een inspiratie zijn voor iedereen die mijn passies deelt. Heb je vragen of opmerkingen, stuur me dan een mailtje! 

Tinus Zappa Cairn Terrier
Tinus en Casper

Volg mij ook op:

facebook

instagram

pinterest

email

Contact

Vragen? Mail me!