Project Description

Maak je eigen pallet houtopslag met groen dak

In dit blog leer ik je een pallet houtopslag met mosdak te maken uit pallets. Je hebt voor dit project 3 pallets en wat losse balkjes nodig. Verder heb je schroeven, een nietmachine, een vuilniszak en verschillende mossoorten nodig. Een elektrische zaag (bijvoorbeeld een cirkelzaag, reciprozaag of decoupeerzaag) maakt het zagen gemakkelijk. Het maken van een pallet houtopslag met mosdak is een makkelijk project die je in 1 middag kunt afronden.

eindresultaat pallet houtopslag mosdak

Zaagsnedes pallet

Zaag je drie pallets zoals hieronder staat aangegeven.

Pallet zaagsnedes 1
Pallet zaagsnedes 2
Pallet zaagsnedes 3

Je hebt nu alle losse onderdelen. Zet je pallet in elkaar volgens deze indeling:

Indeling houtopslag pallet
bouwtekening pallet houtopslag met mosdak
Pallet houtopslag frame

Je pallet houtopslag met mosdak is bijna klaar. Je kunt het extra verstevigen door nog wat balken toe te voegen. Zo heb ik nog 1 extra balkje onder de plank gemaakt.

Dan is het nu tijd voor het aanbrengen van een mosdak. Haal je (losliggende) deksel van de houtopslag. Knip een vuilniszak open en leg deze op de onderkant van de deksel. Deze kun je nu losjes vastnieten. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte overhoudt om grond en mos in te doen. Maak je dak nu af door wat grond en/of hydrokorrels met mos tussen de spleten te duwen.

mos toevoegen aan mosdak
Pallet houtopslag met mosdak eindresultaat

Vul je dak met alle soorten mos die je leuk vindt. Ik heb drie soorten gebruikt: rendiermos, platmos en bolmos.

Ze je pallet houtopslag met mos dak op een donkere plaats. Mos houdt niet van zonlicht en droogte. Spray de mos regelmatig om het gezond te houden.